W Walentynki, ostatnie piętro Pasażu Grunwaldzkiego zamieni się w kulinarną leśną krainę. Na niezwykłe warsztaty zaprasza Food Think Tank – wrocławska grupa fachowców, m.in. szefów kuchni, cukierników, rzemieślników, która działa na rzecz edukacji i rozwoju tworząc niezwykłe projekty kulinarne. Jednym z organizatorów warsztatów jest Michał Czekajło – uczestnik programu „Top Chef”. Las stworzony zostanie wspólnie z uczestnikami warsztatów – będzie można poczuć go wszystkimi zmysłami – Jednym z głównych elementów będzie czekoladowa rzeka. W otoczeniu owoców stanie się rodzajem ogromnego fondue. W ramach warsztatów każdy będzie mógł stworzyć też czekoladowe praliny, z których zbudujemy niezwykłe ognisko – mówi Tomasz Hartman z Food Think Tank.
Warsztaty mają charakter otwarty, każdy chętny będzie mógł spróbować tworzonych specjałów od godz. 16:00 do 19:00 na poziomie drugim Pasażu Grunwaldzkiego.