Tydzień przed Wielkanocną Pasaż Grunwaldzki wypełnią smaki niezwykłych świątecznych potraw. Na 26 stołach zaprezentowane zostaną potrawy wielkanocne przyrządzane przez Koła Gospodyń Wiejskich. Spróbować będzie można m.in. świątecznej paschy, mazurków, żuru, mięs, ręcznie wypiekanych chlebów oraz wielu innych wielkanocnych dań kultywowanych od lat przez mieszkańców Dolnego Śląska. To świetna okazja do rozmów z gospodyniami i zaczerpnięcia kulinarnych, ale też artystycznych inspiracji. Na stołach podziwiać będzie można najpiękniejsze pisanki, poznamy też techniki plecenia wielkanocnych, imponujących palm. Podczas spotkania w Pasażu Grunwaldzkim rozstrzygnięty zostanie także wojewódzki konkurs na najpiękniejsze symbole Wielkanocy: palmę oraz pisankę zrobione właśnie przez panie z Kół Gospodyń Wiejskich.
Wydarzenie uświetnią też występu dolnośląskich zespołów ludowych, które zaprezentują najpiękniejsze pieśni wielkanocne.
Prezentacja Tradycyjnych Stołów Wielkanocnych Palm i Pisanek odbędzie się 24 marca w godzinach od 11:00 do 16:00 w Pasażu Grunwaldzkim na poziomie „0”.