Grupa Oto:     Bolesławiec Brzeg Dzierzoniów Głogów Góra Śl. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra Kłodzko Legnica Lubań Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa Oława Oleśnica Paczków Polkowice
Środa Śl. Strzelin Świdnica Trzebnica Wałbrzych WielkaWyspa Wołów Wrocław Powiat Wrocławski Ząbkowice Śl. Zgorzelec Ziębice Złotoryja Nieruchomości Ogłoszenia Dobre Miejsca Dolny Śląsk

Powiat Średzki
Udana premiera

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
Wystartował konkurs kulinarny „Najlepsze w Powiecie Średzkim”. Najlepsze pierogi, bo taki był temat premierowego spotkania, przygotowało Stowarzyszenie Inicjatywy Lokalnej ADSUM Z Chomiąży!
Udana premiera

Udana premiera
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Udana premiera
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Udana premiera
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.

Wspaniałe zapachy, pyszne smaki i dużo pozytywnej energii - tak premierowe spotkanie podsumował starosta powiatu Sebastian Burdzy. I nie było w tym ani odrobiny przesady. Dobre humory dopisywały wszystkim, od początku aż do wspólnego zdjęcia na końcu.

O tytuł mistrza pierogów walczyło osiem zespołów. Przygotowane dania oceniła sześcioosobowa komisja konkursowa, której przewodniczył Radosław Błaszczyk, absolwent PZSP nr 2, aktualnie szefa kuchni w hotelu Azyl w Kątach Wrocławskich. Jak podkreślali członkowi komisji było to bardzo przyjemne ale też odpowiedzialne zdanie.

– W pierwszej kolejności zwracałam uwagę na wygląd dania, później estetykę podania i na końcu smak. Bardzo ujęła mnie rodzina Kogutków, w której, widać było, panuje zasada - wychowanie przez gotowanie – mówi Izabela Szkocna - Skrzeczek, pracownik starostwa, członek komisji, dobrej kuchni.

O to wyniki pierwszego kulinarnego pojedynku:

I miejsce - Stowarzyszenie Inicjatywy Lokalnej ADSUM (201 pkt. na 210 możliwych do zdobycia)

Wyróżnienia:

Klubu Nowoczesnej Gospodyni z Brzezinki Średzkiej (197 pkt.) i Kogutki Team ze Środy Śląskiej (187).

Nagrody specjalne:

Stowarzyszenie Mój Szczepanów – nagroda prezesa LGD Szlakiem Granitu

Smakosze – nagrodę ufundowała Magda Bogucka prowadząca Pracownię Artystyczną „na Piętrze”.

Kolejne gotowanie już 17 marca. I tytuł mistrza żurku będzie walczyć dziewięć zespołów. Mieszkańców miasta zapraszamy do kibicowania. Gotowanie odbędzie się w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Środzie Śląskiej, w godz. 10.00 - 12.00. Wyniki konkursu poznamy około godz. 12.30.

Więcej informacji znajdziesz w gazecie średzkiej
Express Średzki


(rfp)



o © 2007 - 2024 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl
odwiedziny: 104028
Dzisiaj
Niedziela 19 maja 2024
Imieniny
Celestyny, Iwony, Piotra

tel. 660 725 808
tel. 512 745 851
reklama@otomedia.pl